– Her er det plass til alle. Og alle trives her, sier Knut A. Egelie.

Den livsglade 72-åringen tenker både på Miljøbyen Granåsen som område, men også på sin egen leilighet, hvor han og kona har rom til å ta imot både barn og barnebarn.

– Vårt eget plassbehov ble selvsagt mindre etter at alle barna flyttet ut av eneboligen vi bodde i på Stokkanhaugen, men for oss var det viktig at vi kunne ta i mot både venner og familie på en god måte også i en leilighet, påpeker Knut.

Med til sammen fire barn og ni barnebarn kommer samtlige 106 kvadratmeter til nytte når storfamilien er samlet. De to badene og gjesterommene i leiligheten kommer til sin rett, og ikke minst den 30 kvadratmeter store balkongen, som Knut gjerne nyter også i mer rolige stunder.

– Leiligheten har gode planløsninger. Den er romslig og utrolig lys – og jeg må innrømme at terrassen er praktfull, ler Knut. Fra hjørneleiligheten sin kan han nyte solen fra den ankommer i sydøst klokken 10 om morgenen til den går ned i horisonten.

Etter å ha solgt eneboligen har han også mer tid til akkurat denne typen sysler.

– Det kom til et punkt hvor vi så at det hadde vært godt med noe nytt, og her lever vi et lettvint liv, sier Knut.

Bekvemmeligheten ble et moment som fikk ekstra styrke for noen år siden, da Knut ble uføretrygdet.

– Alle praktiske gjøremål er enklere her. Ikke minst fordi det er universell utforming, noe som betyr at jeg ikke har noen problemer med å bevege meg rundt med rullator. For meg personlig betyr det også mye at vi fikk knyttet en egen invalideplass i parkeringskjelleren til leiligheten da vi kjøpte den. Den er bredere enn en vanlig parkeringsplass, og betyr at jeg problemfritt kan komme meg inn og ut av bilen. Rullatoren kan stå parkert der mens jeg er ute, og vel hjemme igjen er det kort vei til heisen som frakter meg rett opp i andre etasje og leiligheten vår.

Lettvint var det også da valget om å selge eneboligen var tatt, og siktet ble justert inn mot Miljøbyen Granåsen.

– Et vanskelig valg ble mye enklere siden Heimdal Eiendomsmegling hjalp oss både i forhold til salg av gammel bolig, og kjøpet av leiligheten. For oss var det av stor betydning at vi kunne samarbeide med noen som hadde overblikket over hele prosessen. Det fremsto i det hele tatt som veldig ryddig, forteller Knut, som ikke har angret et sekund på valget han og kona tok for litt over et års tid siden.

– Vi er i det hele tatt meget godt fornøyd. Det er et trivelig område med folk i alle aldre. Det setter vi pris på. Det er dessuten ikke så langt unna der vi bodde tidligere, og vi har nærheten til flere av barna og barnebarna våre. Vi har all den plassen vi trenger og det er langt færre utgifter enn tidligere knyttet til det å bo. Faktisk rundt halvparten hvis vi sammenligner det med huset hvor vi bodde tidligere. Det er lite lyder, husene er godt isolert og vi er veldig fornøyd med inneklimaet. Mange av boligene vi så på som var mellom 10-15 år gamle kunne ikke tilby det vi var ute etter. I Miljøbyen Granåsen fikk vi dekket alle våre behov, og etter hvert fikk vi også vekket interessen for miljøaspektet ved å bo slik. Det heter definitivt miljøby for en grunn, ler Knut.

www.miljobyen.no