Det er det som gjør livet verdt å leve, vet du. Å komme seg ut på tur. Her har vi et glimrende utgangspunkt, sier Thorbjørn Bratt med blikket mot marka.

– Det er stier overalt, både til å gå og sykle på, legger kona Unni til.

Det er snart et år siden de flyttet fra 4 etasjer på Singsaker til alt på ett gulv i Miljøbyen Granåsen.

– Det har da vært veldig greit. Vi trives her oppe i femte etasje, sier Thorbjørn.

– Greit? Det har vært strålende, supplerer Unni.

– Du vet, når vi så på tegningene var det vanskelig å se for seg hvordan det kom til å ende opp. Jeg har blitt positivt overrasket.  Både over leiligheten, og over omgivelsene. Marka er rett i nærheten, det er stille og fredelig med lite trafikk – og så er det alle de fine og varierte turmulighetene.

Thorbjørn og Unni visste med en gang at dette var leiligheten de skulle ha. I femte etasje finner de ro og fred under en høy  himmel og med vidt utsyn.

-Tiden var moden for dette nå.  Huset vi hadde var gammelt. Det å komme inn i en moderne leilighet var helt riktig, mener Thorbjørn. Unni er ikke uenig.

– Vi sprang jo opp og ned hele tiden. Nå flyter vi rundt på en flate, ler hun og etterlater ingen tvil om hvilket alternativ hun foretrekker.

Selv om den nye leiligheten hadde gode planløsninger i utgangspunktet, sørget de for å få gjort noen tilpasninger i byggeprosessen.

En dør ble flyttet hit, en annen dit – og en hel vegg ble fjernet. På den måten ble planløsningen enda bedre for dem. I tillegg fikk de utvidet og isolert en bod ute på terrassen.

– Vi bygget om kjøkkenet litt, så vi fikk et stort kjøkkenskap. Et lite spiskammer, faktisk, sier Unni og viser frem den smarte løsningen.

– Å få gjort endringer var en veldig grei prosess som ble utrolig profesjonelt utført av Heimdal. Vi hadde ett møte, og fikk en skriftlig bekreftelse etterpå, om hva vi ønsket å endre. Så ble det gjort akkurat sånn. De har vært en svært profesjonell byggherre, konstaterer Thorbjørn.

Som tidligere miljødirektør i Trondheim kommune synes Thorbjørn det er bra å vite at de bor i klimavennlige passivhus.

– Ikke at det var voldsomt viktig da vi gjorde valget, men det er absolutt fint å vite. I tillegg gir det jo lave strømutgifter.

Det aller beste er likevel livet på utsiden av leiligheten.

– Ute på terrassen har vi fantastisk utsikt. Det er så mye himmel! Det gir oss begge glede, forteller Unni. Thorbjørn har festet blikket på markagrensa igjen, sammen med engelsksetteren Vilja.

– I tillegg til at det er problemfritt, greit og stille, er det et flott utgangspunkt for å gå turer med bikkja!

www.miljobyen.no